Instructiuni Platforma PandaZine

• PandaZine - un nou concept de revista online •
usor de creat • usor de personalizat • usor de citit

 
 

Instrucțiuni de utilizare a aplicației pandazine.com


Îti prezentăm mai jos câteva recomandări simple ce-ți vor fi de folos pe parcursul conceperii revistei tale digitale:

  1. Pentru a accesa platforma pandazine.com este necesar să completați câmpurile nume utilizator și parolă. Ambele câmpuri se vor completa cu termenul – test, în cazul în care doriți să testați aplicația sau se completează cu user-ul și parola creată de d-voastră. Înregistrarea se face accesând rubrica Înregistrare și se urmează toți pașii aferenți (adăugare Domeniu de activitate, Nume, Prenume, Username, Parolă, Telefon, Email, se bifează căsuța * Sunt de acord cu politica de confidentialitate) ulterior se va bifa căsuța Nu sunt robot reCAPTCHA.


  2. Avand acces la panoul de control, aveți în partea stângă o bara de meniu verticală ce vă permite să efectuați următoarele operațiuni: a. Dezautentificare b. Panou de control c. Reviste c.1 Adaugă revistă.
  *În cazul în care veti accesa butonul PANDA din partea stanga, sus veti identifica un exemplu de revistă realizat de echipa noastră. În partea dreaptă, sus este afișată o bara orizontală ce are butoanele de HOME, ARHIVE REVISTE și CONTACT.


  3. În cazul în care doriți să încercați să realizați o revistă digitală, va trebui să reveniți la panoul de control, și să apăsați butonul Adaugă revistă. Acum trebuie să vi se afișeze pe ecran secțiunea de editare a revistei în partea de mijloc a paginii. În partea dreaptă sus aveți posibilitatea de a previzualiza revista înaintea publicării și butonul de Publicare/Ciornă ce se poate actualiza oricând.


  4. În partea de mijloc, sus a paginii avem secțiune de editare a revistei care începe cu alegerea design-ului copertei (aveți patru opțiuni).


  5. Ulterior aveți niste câmpuri care trebuie completate, (cele cu steluță roșie trebuie completate obligatoriu, altfel aplicația nu vă permite să finalizați proiectul, cele fără steluță se vor completa opțional) Numărul revistei, Data, Culoarea copertă, Culoare Text.


  6. Următorul pas este să adăugați o poză de copertă reprezentativă și Logo-ul revistei, completând de asemenea câmpul Titlu revistă și Subtitlu revistă


  7. Urmează să adăugați articolele evidențiate pe coperta din față completând cu poze, Titlu, Subtitlu, Link. Se pot adăuga maxim 3 articole evidențiate.


  8. Ulterior se va adăuga o imagine ce va reprezenta coperta de pe spate, se poate completa și cu un link – opțional.


  9. Următoarea zonă care trebuie completată este zona de reclame; există opțiunea de a adăuga o reclamă sau doua, ce conține o imagine și un link. Reclamele vor fi expuse pe prima pagina si pe pagina a doua, în funcție de preferințele dumneavoastră. Zona de reclame este opțională, proiectul se poate finaliza și fără completarea acestei zone.


  10. Următorul pas îl reprezintă adăugarea conținutului (paginilor) care este de obicei partea cea mai consistentă a revistei. La sectiunea Pagină, vom apăsa butonul Adaugă pagină nouă. Se va deschide un tab cu secțiuni ce trebuie completate. Prima secțiune trebuie completată cu una din cele 4 opțiuni: Video, Imagini, Text, Este o pagină de reclamă. În funcție de opțiunea aleasă, mai jos vor apărea/dispărea anumite câmpuri.

  • a. Prima opțiune: Pagina începe cu Video cuprinde următoarele câmpuri ce pot fi completate opțional, în funcție de design-ul conceput si de conținuțul video pe care îl aveți - Culoare pagină stânga și Culoare pagină dreapta. Mai jos sunt afișate alte 3 câmpuri Link Video Youtube, Titlu video și Culoare titlu video, care sunt opționale. Câmpurile completate până acum se referă la conținutul video, următoarele se referă la Pagină: Titlu, Culoare titlu, Subtitlu, Culoare subtitlu, Optiuni titlu (simplu, subliniat, afișare deasupra elementului anterior) Categorie, Culoare categorie, Conținut. Conținutul prezentat poate fi aranjat într-o singură coloană, sau pe două sau trei coloane. Există și opțiunea de a evidenția prima literă din titlul paginii. Ultimul câmp din interiorul acestui tab se referă la adăugarea de elemente video sau grafice. Ultimul pas pe care trebuie să-l faceți obligatoriu este să apăsați butonul Adaugă pagină nouă pentru a salva toate modificările introduse. Tabul se va închide iar pagina creată va apărea în josul secțiunii Pagini.

  • b. A doua opțiune: Pagina începe cu Imagini cuprinde următoarele câmpuri ce pot fi completate opțional în funcție de conceptul afacerii d-voastră: Culoare pagină stânga și Culoare pagină dreapta. Următorul câmp este pentru adăugarea de imagini (1, 2, 3 buc/per pag). Ulterior găsim câmpurile pentru completare și editare text: Titlu, Culoare titlu, Subtitlu, Culoare subtitlu, Optiuni titlu (simplu, subliniat, afișare deasupra elementului anterior), Categorie, Culoare categorie, Continut. Conținutul prezentat poate fi aranjat într-o singură coloană, sau pe două sau trei coloane. Există și opțiunea de a evidenția prima literă din titlul paginii. Ultimul câmp din interiorul acestui tab se referă la adăugarea de elemente video sau grafice + link. Ultimul pas pe care trebuie să-l faceți obligatoriu este să apăsați butonul Adaugă pagină nouă pentru a salva toate modificările introduse. Tabul se va închide iar pagina creată va apărea în josul secțiunii Pagini.

  • c. A treia opțiune: Pagina începe cu Text cuprinde următoarele câmpuri ce pot fi completate opțional în funcție de conceptul afacerii d-voastră: Culoare pagină stânga și Culoare pagină dreapta, Titlu, Culoare titlu, Subtitlu, Culoare subtitlu, Optiuni titlu, Categorie, Culoare categorie, Continut. Conținutul de text prezentat poate fi aranjat într-o singură coloană, sau pe două sau trei coloane. Există și opțiunea de a evidenția prima literă din titlul paginii. Si aici se pot adăuga opțional elemente grafice sau video. Ultimul pas pe care trebuie să-l faceți obligatoriu este să apăsați butonul Adaugă pagină nouă pentru a salva toate modificările introduse. Tabul se va închide iar pagina creată va apărea în josul secțiunii Pagini.

  • d. A patra opțiune: Pagina începe cu Este o pagină de reclame, această opțiune cuprinde posibilitatea de a adăuga o reclamă sau doua, imagine plus link. Și aici este obligatoriu să apăsați butonul Adaugă pagină nouă pentru a salva toate modificările introduse. Tabul se va închide iar pagina creată va apărea în josul secțiunii Pagini.


  Ultima secțiune din cadrul Panoului de Control este Cuprinsul. Cuprinsul este afișat la începutul revistei, imediat după copertă. Acesta este compus din 2 pagini, respectiv există posibilitatea de a fi secționat după placul dumneavoastră, doar pe stânga, doar pe dreapta sau și pe stânga și pe dreapta. Există două câmpuri ce trebuie completate Nume pagină și Numărul paginii. Paginile cuprinse trebuie adăugate în ordinea în care doriți să apară în revistă.

  Pentru alte detalii ne puteți contacta la nr +(40) 722 489 174 în intervalul orar Luni – Vineri între orele 09:00 - 17:00 sau ne puteți trimite un mail la adresa: contact@pandazine.com.